Hoe introduceer ik mijn hond aan andere dieren?
Honden zijn gewend om in roedel te leven. Jij wordt dan ook gezien als baas van de roedel en mag de leiding nemen in verband met introductie. De eerste kennismaking is hierbij heel belangrijk. Probeer van tevoren al goed te kijken of er een match is. Let op de volgende dingen:
- Karakter: Kijk goed naar het karakter van beide honden en let daarbij ook op hun energielevel. Als je een heel rustige hond plaatst bij een heel energieke hond, kan dit frustratie opleveren.
- Een neutrale plek: Bij voorkeur laat je de honden op een neutrale plek ontmoeten, bijvoorbeeld op een veldje of in het bos.
- Geduld: Wees geduldig, zowel met de hond die je al had als met de nieuwe hond. Gun ze de tijd om aan elkaar te wennen en geef ze hiervoor ook de ruimte.
Spanningen zijn niet abnormaal maar wanneer de spanningen niet weg gaan en een aantal weken blijven kan je best een gedragsdeskundige inschakelen.
Hond introduceren aan kinderen
Misschien wil je een puppy aanschaffen en ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat als je kinderen hebt. Ook hier zijn enkele dingen waar je op kan letten:
- Leer je kind met respect om te gaan met het dier en voorzichtig te zijn met spelen.
- Laat je kind het dier niet zomaar oppakken.
- Leer je kind om het dier met rust te laten als hij slaapt en het dier niet wakker te maken.
- Laat je kind nooit alleen met het dier, zowel voor de veiligheid van je kind als voor de veiligheid van het dier.
- Geef aan het dier ook duidelijke grenzen aan.
- Leer je kind om geen eten aan het dier te geven, dit kan gevaarlijk zijn, maar het kan ook ongewenst gedrag zoals bedelen in de hand werken.
- Ontworm je hond of kat regelmatig; kinderen kunnen gevoelig zijn voor wormen en het dier kan deze aan je kind overdragen.
Reactie plaatsen
Reacties